K přípravě farmářského guláše budeme potřebovat:
250 g hovězí kýty, 200 g vepřové plece, 3 lžíce másla, 1 velká cibule, 1 zelená paprika, 5 velkých rajčat, 1 lžička kmínu, 2 bobkové listy, 1 lžíce sladké papriky, 400 ml vody, 600 g sterilovaného bílého zelí, 300 g kysané smetany, sůl a pepř
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut povaříme, poté přidáme rajčata a 10 minut dusíme. Pomalu přidáváme na kostky nakrájené maso, důkladně mícháme, přidáme všechno koření a zelí, přikryjeme pokličkou a dusíme, až je maso měkké (asi hodinu). Těsně před podáváním přidáme kysanou smetanu, zamícháme a prohřejeme (už se nesmí vařit).
Na talířích guláš posypeme sladkou paprikou a podle chuti nasekanou červenou cibulí.