Cibulačka s kuřecím masem

K přípravě cibulačky s kuřecím masem budeme potřebovat:

400 g kuřecího masa, 1 cibuli, 150 g kořenové zeleniny, 300 g cibule, 30 g másla, 1 lžíce oleje, 4 plátky toustového chleba, 100 g ementálu, zelenou petrželku, sůl, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list a 10 zrnek pepře

Do hrnce dáme nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, cibuli a 1,2 l vody, přivedeme k varu, vložíme maso a zvolna vaříme 30 až 40 minut.

Na směsi másla a oleje opečeme do světle růžova oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme scezeným vývarem a povaříme 10 minut. Podle chuti osolíme.

Před podáváním do misek rozdělíme na kousky nakrájené kuřecí maso, zalijeme polévkou, na každou misku položíme nasucho opečený plátek chleba a hrubě nastrouhaný sýr. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme, až se sýr roztaví.

Ozdobíme cibulovou natí.