Bůčkové řízky

K přípravě bůčkových řízků budeme potřebovat:

1 kg libového bůčku, 150 g strouhaného sýra, 2 vejce, sůl a pepř

na obalení: hladkou mouku, vejce a strouhanku

olej na smažení

Jak bůčkové řízky připravíme?

Bůček umeleme, smícháme s vejci a strouhaným sýrem, osolíme, opepříme a řádně promícháme.
Ze směsi vytvarujeme váleček, který dáme do alobalu a necháme v mrazáku asi 2 hodiny ztuhnout.
Pak nakrájíme na plátky, které obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a na rozpáleném oleji usmažíme do červena.
Bůčkové řízky podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *