Bramborové šišky s mákem

K přípravě bramborových šišek s mákem budeme potřebovat:

800 g brambor, 1 vejce, 300 g hrubé mouky, 150 g máku, 100 g moučkového cukru, 100 g másla a sůl

Jak bramborové šišky s mákem připravíme?

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme tužší těsto.

Připravené těsto rozválíme na silný plát, který rozdělíme na pásy široké asi 3 cm, nakrájíme na malé tyčinky a z nich vyválíme šišky.

Šišky uvaříme v osolené vodě, pomocí síta je vyjmeme a necháme okapat.

Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem, bramborové šišky tím posypeme a přelejeme rozpuštěným máslem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *