Bosenské masové kuličky

K přípravě bosenských masových kuliček budeme potřebovat:

200 g hovězího masa, 200 g telecího masa, 200 g skopového masa, 1 cibuli, 1 housku, 1 vejce, 1 lžíci hladké mouky, 1 dcl zakysané smetany, 80 g másla, sůl a pepř

Jak bosenské masové kuličky připravíme?

Maso umeleme.

Nakrájenou cibuli smícháme s navlhčenou houskou, vejcem, moukou, ochutíme solí, pepřem a přidáme k masu a promícháme.

Ze směsi tvoříme malé kuličky s průměrem asi 1,5 cm.

Ty opečeme na rozehřátém másle, pak je přendáme do pekáčku, polijeme rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou a dáme zapéct.

Pečeme při teplotě 180°C asi 15 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *