Bílá velikonoční polévka

K přípravě bílé velikonoční polévky budeme potřebovat:

2 l vývaru z uzeného masa, 500 ml smetany na vaření, kousek uzeného masa, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 4 vejce, 2 bobkové listy, ocet a kopr

Jak bílou velikonoční polévku připravíme?

Vývar přivedeme k varu, přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku a necháme povařit.

Pak přidáme bobkový list, prolisovaný česnek a trochu octa.

Do vroucí polévky opatrně vložíme rozbité vejce tak, aby se neoddělil bílek od žloutku a vaříme ještě asi 10 minut.

Nakonec přidáme nasekaný kopr a na kousky nakrájené maso.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *