Bifteky s vejcem

K přípravě bifteků s vejcem budeme potřebovat:

400 g svíčkové, 4 vejce, 1 cibuli, tuk na smažení, 1 lžíci hořčice, sůl a pepř

Jak bifteky s vejcem připravíme?

Maso umyjeme, nakrájíme na řízky asi 2 cm silné, tupou stranou nože je zlehka naklepeme, osolíme a opepříme a z obou stran opečeme na rozpáleném tuku.
Pokud chceme, aby maso bylo uvnitř růžové, opekáme ho 4 až 5 minut, chceme-li propečené maso, opekáme ho 10 minut.
Z vajec uděláme volská oka.
Při podávání dáme volské oko na biftek, obložíme kolečky cibule, přidáme lžičku hořčice.

Bifteky s vejcem podáváme s hranolky nebo s opečenými brambory a tatarskou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *