Holandské koblihy

K přípravě holandských koblih budeme potřebovat:

250 g hladké mouky, 20 g droždí, hrnek mléka, 2 žloutky, sůl, 50 g rozinek, větší jablko, tuk na smažení a cukr na posyp

Jak holandské koblihy připravíme?

Z droždí a trochy mléka uděláme kvásek.

Mouku jemně osolíme a osladíme, vlijeme do ní kvásek, zbylé vlažné mléko a žloutky a vypracujeme hladké těsto. Do něj přidáme spařené rozinky a na hrubší nudličky nastrouhané oloupané jablko a necháme kynout, až dvojnásobně nabude.

Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky a smažíme ve vyšší vrstvě tuku dozlatova.

Horké koblihy pocukrujeme a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *