Kynutý rebarborový koláč

K přípravě kynutého rebarborového koláče budeme potřebovat:

250 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, vanilkový cukr, špetku soli, špetku zázvoru, 20 g droždí, 1 žloutek, skořicový cukr, 30 g másla, 180 ml mléka, drobenku (150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky a 70 g másla) a 5 řapíků rebarbory

Jak kynutý rebarborový koláč připravíme?

Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek.

Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme. Přidáme kvásek, pořádně hněteme a necháme půl hodiny kynout.

Mezitím připravíme drobenku a vymažeme a vysypeme plech.

Vykynuté těsto přeneseme na plech, na těsto dáme kousky rebarbory, posypeme drobenkou a skořicí a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 35 až 45 minut.

Hotový rebarborový koláč posypeme cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *