
K přípravě kuřete s kopřivovou nádivkou budeme potřebovat:
1 kuře, sůl, pepř a 1 lžíci másla
na na nádivku: 300 g uzeného masa, 1 cibule, 6 vajec, 3 hrsti nasekaných mladých kopřiv, 1 hrst nasekané petrželky, muškátový oříšek a 8 starších rohlíků
Jak kuře s kopřivovou nádivkou připravíme?
Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka.
Pak je zlehka vymačkáme, přidáme nakrájenou a osmaženou cibuli, žloutky, nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek a dobře promícháme.
Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho přimícháme do nádivky.
Kuře z venku i zevnitř omyjeme a osušíme, osolíme a naplníme nádivkou – vyplníme nejen dutinu břišní, ale vrstvu dáme i pod kůži na prsou. Dolní otvor zašijeme, nohy svážeme k sobě, dáme do pekáčku s kostkami másla a pečeme v předehřáté troubě, přičemž každou čtvrthodinu kuře polijeme výpekem.
Pokud nám zbyla nádivka, upečeme ji zvlášť.
Kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s vařenými brambory.