Kuře s kopřivovou nádivkou

K přípravě kuřete s kopřivovou nádivkou budeme potřebovat:

1 kuře, sůl, pepř a 1 lžíci másla

na na nádivku: 300 g uzeného masa, 1 cibule, 6 vajec, 3 hrsti nasekaných mladých kopřiv, 1 hrst nasekané petrželky, muškátový oříšek a 8 starších rohlíků

Jak kuře s kopřivovou nádivkou připravíme?

Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka.

Pak je zlehka vymačkáme, přidáme nakrájenou a osmaženou cibuli, žloutky, nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek a dobře promícháme.

Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho přimícháme do nádivky.

Kuře z venku i zevnitř omyjeme a osušíme, osolíme a naplníme nádivkou – vyplníme nejen dutinu břišní, ale vrstvu dáme i pod kůži na prsou. Dolní otvor zašijeme, nohy svážeme k sobě, dáme do pekáčku s kostkami másla a pečeme v předehřáté troubě, přičemž každou čtvrthodinu kuře polijeme výpekem.

Pokud nám zbyla nádivka, upečeme ji zvlášť.

Kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s vařenými brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *