Andělská očka

K přípravě andělských oček budeme potřebovat:

100 g hladké mouky, 40 g cukru moučka, 1 balíček vanilkového cukru, kůru z půlky pomeranče, špetku soli, 2 žloutky, 60 g másla, 3 lžíce malinové marmelády a půl balíčku tmavé polevy (asi 75 g)

Jak andělská očka připravíme?

Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl, pak přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu hodinu odpočinout.
Pak z těsta vytvarujeme asi 30-40 kuliček o velikosti vlašského ořechu, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou.
Upečeme v předehřáté troubě při 200°C (asi 15 minut) a necháme vychladnout.
Potom spodní části vychladlého pečiva postupně namáčíme do tmavé polevy a necháme ztuhnout.