Kynuté bramborové vdolky se sýrem

K přípravě kynutých bramborových vdolků se sýrem budeme potřebovat:

75 dkg vařených brambor, 20 dkg hrubé mouky, 1 vejce, 10 dkg tvrdého sýra, 2 dkg kvasnic, sůl, půl lžičky moučkového cukru, 4 lžíce mléka a tuk na smažení

Jak kynuté bramborové vdolky se sýrem připravíme?

V hrnku smícháme vlažné mléko, cukr a droždí a přikryté necháme vykynout.

Vychladlé uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a přidáme vejce, mouku, nastrouhaný sýr a kvásek, vypracujeme hladké těsto a necháme asi 40 minut kynout.

Pak vyválíme silnější placku, z níž vykrajujeme vdolečky a hned je po obou stranách smažíme.

Kynuté bramborové vdolky podáváme se špenátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *