Uzená plec se zeleninou

Na uzenou plec se zeleninou budeme potřebovat:

1 kg uzené plece, 2 cibule, 300 g mrkve, 1 celer, 1 lžíci moučkového cukru, 2 bobkové listy, 6 hřebíčků, 125 ml bílého vína, 3 dcl vína na podlévání a olej

Jak uzenou plec se zeleninou připravíme?

Maso povaříme 20 minut s bobkovým listem a hřebíčkem.

Moučkový cukr smícháme s olejem a na pekáči necháme zkaramelizovat. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme do zhnědnutí. Pak zalijeme vínem, přidáme nakrájenou zeleninu a maso nakrájené na plátky a přikryté v předehřáté troubě pečeme 25 minut.

Během pečení podléváme vínem.

Uzenou plec se zeleninou podáváme s bramborovou kaší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *