Na malinový koláč z křehkého těsta budeme potřebovat:
150 g hladké mouky, 4 vejce, 1 žloutek, 150 g másla, 160 g cukru moučka, 1/2 vanilkového cukru, 2 hrsti malin a 1 lžíci citronové šťávy
Jak malinový koláč z křehkého těsta připravíme?
Z mouky, 50 g cukru, žloutku, vanilky a 100 g másla vypracujeme křehké těsto a necháme jej odležet v lednici.
Náplň připravíme tak, že máslo rozpustíme, moučkový cukr s máslem a citronovou šťávou vyšleháme do pěny, přidáme šťávu z hrsti propasírovaných malin a rozšlehané vejce a řádně vyšleháme.
Formu na koláč o průměru 23 cm vymažeme máslem, těsto vyválíme, přeneseme do formy, potřeme bílkem a pečeme asi 13-14 minut při 180°C.
Pak vyjmeme z trouby, na korpus nalijeme náplň a pečeme dalších asi 15-20 minut při 175°C stupních.
Vychlazené posypeme cukrem a nakrájíme.
Koláč ozdobíme malinami, mátou a posypeme moučkovým cukrem.