Jemné čokoládové jednohubky

K přípravě jemných čokoládových jednohubek budeme potřebovat:

300 g čokolády na vaření, 100 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 žloutky, nastrouhanou kůru z půlky pomeranče, 1 sáček černého čaje, 125 ml vody, půl hrnku prosátého holandského kakaového prášku na obalení a alobal

Jak jemné čokoládové jednohubky připravíme?

Vodu přivedeme k varu, zalijeme čajový sáček, necháme 3 minuty louhovat a pak necháme vychladnout.

Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny a přidáme pomerančovou kůru.

Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Chladný čaj a rozpuštěnou čokoládu vmícháme do máslové směsi a necháme lehounce ztuhnout – tak, aby šla natírat.

Obdélníkovou nebo čtvercovou formu vyložíme alobalem, čokoládovou směs rozetřeme do formy do výšky 2 cm a dáme do ledničky ztuhnout.

Pak nakrájíme na čtverečky asi 3×3 cm a obalíme je v prosátém kakaovém prášku.