Hamburský guláš

K přípravě hamburského guláše budeme potřebovat:

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 60 g libové slaniny, 1 velkou cibuli, 3 lžíce oleje nebo sádla, sůl, 3 lžičky sladké papriky, 1 lžíci rajského protlaku, 2 lžíce hladké mouky, majoránku a tabasco

Na oleji nebo sádle osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a 1 velkou cibuli pokrájenou nahrubo. Vložíme hovězí maso nakrájené na velké kostky nebo špalíčky, osolíme, zasypeme 2-3 lžičkami sladké papriky, zakápneme lžící rajského protlaku a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

Pak zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, přidáme vepřové maso a dusíme doměkka.

Před podáváním hamburský guláš okořeníme malým množstvím drcené majoránky a několika kapkami tabasca.